Blitzortung.org Forum
strange station statistic data - Printable Version

+- Blitzortung.org Forum (https://forum.blitzortung.org)
+-- Forum: Public Forums (https://forum.blitzortung.org/forumdisplay.php?fid=29)
+--- Forum: Website, Maps and Applications (https://forum.blitzortung.org/forumdisplay.php?fid=24)
+--- Thread: strange station statistic data (/showthread.php?tid=1405)



strange station statistic data - hazet - 2015-07-06

Hi!
Just observed strange data in the station statistic data:
1. powered off my station ~ at 2015-07-06 13:25 UTC
2. Station statistic showing "Last detected stroke: 2015-07-06 13:31:07 UTC"
Question: How ist "last detected stroke" to be interpreted? How the station can "detect (and communicate)" a stroke if it is powered off? My station nr is 1355.
Cheers
Hans


RE: strange station statistic data - Tobi - 2015-07-12

I can not say why that has happened. Please inform us, if you see this behaviour again. Thanks!


RE: strange station statistic data - hazet - 2015-07-13

[attachment=2122][attachment=2122][attachment=2122]Hi Tobi
just reproduced the same problem again.
- switched / powered off my station (1355) at 12:35:01 UTC
- the station list entry shows "last signal received 12:35 UTC" which seems to be correct
- the station statistic detail info at LightningMaps.org displays "last detected stroke 13:01 UTC" which definite[attachment=2122]ly can't be correct cause my station ist still powered off. A few minutes later, the data is updated again and is then "last detected stroke 13:06 UTC"
I've attached 2 screen shots to illustrate the discrepancy. It seems to me to be a problem at the "LightningMaps" webpage showing the latest stroke detected by the system instead of the latest stroke detected by the individual station that is listed in the header line . . . .
Hope this info is detailled enough to track down the issue!
Cheers Hans


RE: strange station statistic data - hazet - 2015-07-13

Hi Tobi
Sorry: here again readable text. Forum sw messed up my screen shot attachments. . .

Hi Tobi
just reproduced the same problem again.
- switched / powered off my station (1355) at 12:35:01 UTC
- the station list entry shows "last signal received 12:35 UTC" which seems to be correct
- the station statistic detail info at LightningMaps.org displays "last detected stroke 13:01 UTC" which definite[attachment=2122]ly can't be correct cause my station ist still powered off. A few minutes later, the data is updated again and is then "last detected stroke 13:06 UTC"
I've attached 2 screen shots to illustrate the discrepancy. It seems to me to be a problem at the "LightningMaps" webpage showing the latest stroke detected by the system instead of the latest stroke detected by the individual station that is listed in the header line . . . .
Hope this info is detailled enough to track down the issue!
Cheers Hans


RE: strange station statistic data - Tobi - 2015-07-13

On the page on your screenshot you can see the last stroke at all, not the last one detected by your station. You have to switch to the "Station" Page to see information dedicated to your station. Smile


RE: strange station statistic data - hazet - 2015-07-13

Hi Tobi
Thanks for the info!
However, I was mislead somehow by the page layout because the "system information" could be understand as station related information. Perhaps this misinterpretation could be avoided if "the select station" line would be blank or look like "System info" instead of the station location. Do you agree?
Cheers Hans