Problem after updating firmware. blue 8.32b
#1
Hi All, For the last couple of days, after finally getting a GPS antenna, I have been able to start testing 1935.
Everything appeared to be fairly normal with the "E" antenna although I had a lot of noise and interference on the ferrite antennas.

Early this morning I updated the firmware from blue 8.2 to the latest firmware listed, blue 8.32b.
The upload appeared to be successful.
However, although the station stats appear to have my station as running, I appear to be offline and it does not appear to be sending any signals?
The debug log is repeating the following sequence over and over again.


2017-09-05 11:17:45    109 | GPS: 1PPS deviation too high 307330. Reset counter!
2017-09-05 11:17:45    109 | AMP2: Set gain 6 on channel 0, op-amp 0
2017-09-05 11:17:45    109 | AMP2: Set gain 5 on channel 0, op-amp 1
2017-09-05 11:17:46    110 | GPS: 1PPS deviation too high 267908. Reset counter!
2017-09-05 11:17:46    110 | GPS: Bad accuracy, resetting smoothing.
2017-09-05 11:17:47    111 | GPS: 1PPS deviation too high 249264. Reset counter!
2017-09-05 11:17:47    111 | GPS: 1PPS inaccurate! Counter is 44268950, should be around 84000000
2017-09-05 11:17:49    113 | EVENT: GPS 1PPS counter is accurate again.
2017-09-05 11:17:49    113 | GPS: 1PPS OK
2017-09-05 11:17:50    114 | GPS: 1PPS deviation too high 40448537. Reset counter!
2017-09-05 11:17:50    114 | GPS: 1PPS inaccurate! Counter is 43500712, should be around 84000000
2017-09-05 11:17:50    114 | REMOTE-CONFIG: Server '2' deactivated
2017-09-05 11:17:50    114 | REMOTE-CONFIG: Server '2', expert '0'
2017-09-05 11:17:50    114 | REMOTE-CONFIG: Server '2' activated
2017-09-05 11:17:50    114 | REMOTE-CONFIG: Server '2', expert '1'
2017-09-05 11:17:50    114 | REMOTE-CONFIG: Done with 5 updates and 0 errors
2017-09-05 11:17:52    116 | GPS: 1PPS OK
2017-09-05 11:17:55    119 | AMP2: Set gain 5 on channel 0, op-amp 0
2017-09-05 11:17:55    119 | AMP2: Set gain 3 on channel 0, op-amp 1
2017-09-05 11:18:00    122 | RTC: Setting RTC from GPS time, time difference was -2s
2017-09-05 11:18:06    128 | ADC: Watchdog is pending since 2s (0x25 0x24 0x24) -> RESET -> (0x24 0x24 0x24)
2017-09-05 11:18:06    128 | REMOTE-CONFIG: Server '2' deactivated
2017-09-05 11:18:06    128 | REMOTE-CONFIG: Server '2', expert '0'
2017-09-05 11:18:06    128 | REMOTE-CONFIG: Server '2' activated
2017-09-05 11:18:06    128 | REMOTE-CONFIG: Server '2', expert '1'
2017-09-05 11:18:06    128 | REMOTE-CONFIG: Done with 5 updates and 0 errors
2017-09-05 11:18:07    129 | ADC: Watchdog is pending since 3s (0x29 0x28 0x28) -> RESET -> (0x28 0x28 0x28)
2017-09-05 11:18:07    129 | AMP2: Set gain 5 on channel 0, op-amp 1
2017-09-05 11:18:08    130 | ADC: Watchdog is pending since 4s (0x25 0x24 0x24) -> RESET -> (0x24 0x24 0x24)
2017-09-05 11:18:12    134 | REMOTE-CONFIG: Server '2' deactivated
2017-09-05 11:18:12    134 | REMOTE-CONFIG: Server '2', expert '0'
2017-09-05 11:18:12    134 | REMOTE-CONFIG: Server '2' activated
2017-09-05 11:18:12    134 | REMOTE-CONFIG: Server '2', expert '1'
2017-09-05 11:18:12    134 | REMOTE-CONFIG: Done with 5 updates and 0 errors
2017-09-05 11:18:18    140 | AMP2: Set gain 6 on channel 0, op-amp 0
2017-09-05 11:18:18    140 | AMP2: Set gain 2 on channel 0, op-amp 1
2017-09-05 11:18:28    150 | AMP2: Set gain 5 on channel 0, op-amp 1
2017-09-05 11:18:39    161 | REMOTE-CONFIG: Server '2' deactivated
2017-09-05 11:18:39    161 | REMOTE-CONFIG: Server '2', expert '0'
2017-09-05 11:18:39    161 | REMOTE-CONFIG: Server '2' activated
2017-09-05 11:18:39    161 | REMOTE-CONFIG: Server '2', expert '1'
2017-09-05 11:18:39    161 | REMOTE-CONFIG: Done with 5 updates and 0 errors
2017-09-05 11:18:40    162 | AMP2: Set gain 5 on channel 0, op-amp 0
2017-09-05 11:18:40    162 | AMP2: Set gain 4 on channel 0, op-amp 1
2017-09-05 11:18:45    167 | REMOTE-CONFIG: Server '2' deactivated
2017-09-05 11:18:45    167 | REMOTE-CONFIG: Server '2', expert '0'
2017-09-05 11:18:45    167 | REMOTE-CONFIG: Server '2' activated
2017-09-05 11:18:45    167 | REMOTE-CONFIG: Server '2', expert '1'
2017-09-05 11:18:45    167 | REMOTE-CONFIG: Done with 5 updates and 0 errors
2017-09-05 11:18:50    172 | GPS: Receive OK
2017-09-05 11:18:50    172 | EVENT: GPS data check ok.
2017-09-05 11:18:50    172 | GPS: Everything OK
2017-09-05 11:18:51    173 | REMOTE-CONFIG: Server '2' deactivated
2017-09-05 11:18:51    173 | REMOTE-CONFIG: Server '2', expert '0'
2017-09-05 11:18:51    173 | REMOTE-CONFIG: Server '2' activated
2017-09-05 11:18:51    173 | REMOTE-CONFIG: Server '2', expert '1'
2017-09-05 11:18:51    173 | REMOTE-CONFIG: Done with 5 updates and 0 errors
2017-09-05 11:18:51    173 | AMP2: Set gain 3 on channel 0, op-amp 1
2017-09-05 11:18:57    179 | REMOTE-CONFIG: Server '2' deactivated
2017-09-05 11:18:57    179 | REMOTE-CONFIG: Server '2', expert '0'
2017-09-05 11:18:57    179 | REMOTE-CONFIG: Server '2' activated
2017-09-05 11:18:57    179 | REMOTE-CONFIG: Server '2', expert '1'
2017-09-05 11:18:57    179 | REMOTE-CONFIG: Done with 5 updates and 0 errors
2017-09-05 11:19:04    185 | REMOTE-CONFIG: Server '2' deactivated
2017-09-05 11:19:04    185 | REMOTE-CONFIG: Server '2', expert '0'
2017-09-05 11:19:04    185 | REMOTE-CONFIG: Server '2' activated
2017-09-05 11:19:04    185 | REMOTE-CONFIG: Server '2', expert '1'
2017-09-05 11:19:04    185 | REMOTE-CONFIG: Done with 5 updates and 0 errors
2017-09-05 11:19:06    187 | AMP2: Set gain 6 on channel 0, op-amp 0
2017-09-05 11:19:06    187 | AMP2: Set gain 5 on channel 0, op-amp 1
2017-09-05 11:19:14    195 | REMOTE-CONFIG: Server '2' deactivated
2017-09-05 11:19:14    195 | REMOTE-CONFIG: Server '2', expert '0'
2017-09-05 11:19:14    195 | REMOTE-CONFIG: Server '2' activated
2017-09-05 11:19:14    195 | REMOTE-CONFIG: Server '2', expert '1'
2017-09-05 11:19:14    195 | REMOTE-CONFIG: Done with 5 updates and 0 errors
2017-09-05 11:19:16    197 | AMP2: Set gain 5 on channel 0, op-amp 0
2017-09-05 11:19:16    197 | AMP2: Set gain 3 on channel 0, op-amp 1
2017-09-05 11:19:26    207 | AMP2: Set gain 6 on channel 0, op-amp 0
2017-09-05 11:19:26    207 | AMP2: Set gain 5 on channel 0, op-amp 1
2017-09-05 11:19:34    215 | ADC: Watchdog is pending since 2s (0x25 0x24 0x24) -> RESET -> (0x24 0x24 0x24)
2017-09-05 11:19:34    215 | REMOTE-CONFIG: Server '2' deactivated


This morning I tried updating again, and the result is the same.
I have read through most of the forums, looking for anything similar or related, but I have not been able to find anything.
I have of course tried switching it on and off and rebooting, all the LED sequences and beeps and the temperature of the chips seem to be O.K.
The signals, see:-

https://www.dropbox.com/s/ptqxgiuhulrxpm...8.png?dl=0

Again this seems to keep repeating this strange waveform and the numbers are just leaping about randomly.
I am now at a dead end, I don't know what else to do! 
Thanking you all in advance for any help.
Kindest regards,

Brian. Huh


Attached Files Thumbnail(s)
       
Reply


Messages In This Thread
Problem after updating firmware. blue 8.32b - by readbueno - 2017-09-05, 12:00

Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  System Blue GPS problem Steve- 12 16,333 2016-11-15, 09:35
Last Post: DnH2016



Users browsing this thread: 1 Guest(s)