Unknown GPS
#4
(2016-12-04, 15:19)Cutty Wrote:
(2016-12-04, 15:18)Cutty Wrote:
(2016-12-04, 15:05)Steela85 Wrote: Hi,
I assembled the station, System Blue, firmware 8.2_Blue, but GPS reports: Availability: 100% Type: Unknown, 115200 baud rate. Did not get valid data from GPS for ... (Debug log: Buffer overrun - Didn't receive GGA/RMC sentence)
In addition I can't see Station Id and User ID. They are both "0".
What should I do?

Thank you in advance

Steela85
I assume you have an active Internet connection, and are connected.
First have you obtained a user ID and registered your station? Is your Device ID on operator page at Blitzortung correct?
See Blue Build instructions, SECTION 3
https://docs.google.com/document/d/1KzPZ...1480864339

Second, if yes, Try removing power, wait a few seconds,, reapply.... give the unit several minutes to figure out it's alive, and obtain GPS... it won't work correctly until it does
  Hi Cutty,
thank you for your reply. 
No, I have not obtained a user ID and I have not registered the station. On the internal web server page I read "Could not add station. Server temporarily not available".
I can see:
Station id: 0
User id: 0
At this moment I am only registered on the forum.

Second: I tried to remove power, and station has been turned on since yesterday, but GPS doesn't work properly.
Reply


Messages In This Thread
Unknown GPS - by Steela85 - 2016-12-04, 15:05
RE: Unknown GPS - by cutty - 2016-12-04, 15:18
RE: Unknown GPS - by cutty - 2016-12-04, 15:19
RE: Unknown GPS - by Steela85 - 2016-12-04, 15:55
RE: Unknown GPS - by Drayton - 2016-12-04, 21:16
RE: Unknown GPS - by Drayton - 2016-12-04, 21:58
RE: Unknown GPS - by kevinmcc - 2016-12-04, 22:13
RE: Unknown GPS - by Steela85 - 2016-12-05, 13:54
RE: Unknown GPS - by Tobi - 2017-01-05, 15:22

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  System Blue GPS: Unknown sentence mhbeach 6 27,186 2016-06-22, 09:02
Last Post: Tobi

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)