Low Pass Filter problems
#13
Hi,

I now have a very low noise system, here is what has been changed:

1) LTC1569 filter ICs fitted to both H-field antennas and E-field antenna, set to 16kHz to cut Anthorn/Skelton to manageable levels.
2) iPad PSU swapped out for an 'industrial switcher' 5V, 25W with low noise output.
3) DC power cable passed through a ferrite before the miniUSB plug.
4) Ali case all bolted back up. This made more of a difference at killing the 45kHz than I had imagined.

So now I have very low noise on all three channels, even though only one ferrite has it's null position towards Anthorn. The result is that my Stroke rate has gone up nicely, but the locating rate has gone down quite a bit. I think I might be detecting lighning by reflection from the US/Caribbean over-night when the hop distance is just right?

Robin
Reply


Messages In This Thread
Low Pass Filter problems - by DrRobin - 2016-10-20, 19:54
RE: Low Pass Filter problems - by DrRobin - 2016-10-21, 08:21
RE: Low Pass Filter problems - by allsorts - 2016-10-21, 16:34
RE: Low Pass Filter problems - by Ranieri - 2016-10-22, 07:14
RE: Low Pass Filter problems - by DrRobin - 2016-10-21, 22:17
RE: Low Pass Filter problems - by allsorts - 2016-10-21, 23:53
RE: Low Pass Filter problems - by allsorts - 2016-10-22, 18:55
RE: Low Pass Filter problems - by DrRobin - 2016-10-25, 21:23
RE: Low Pass Filter problems - by allsorts - 2016-10-25, 22:14
RE: Low Pass Filter problems - by DrRobin - 2016-10-31, 22:18
RE: Low Pass Filter problems - by DrRobin - 2016-11-02, 17:56
RE: Low Pass Filter problems - by DrRobin - 2016-11-02, 18:05
RE: Low Pass Filter problems - by allsorts - 2016-11-02, 22:04

Forum Jump:


Users browsing this thread: 4 Guest(s)