Offset adjustment
#1
Does someone tell me why the system graphic of my detector show always a offset of + 50/60mV from zero? Can I adjust this anywhere? In the web interface, a can`t find any adjustment for this! It`s seem any wrong value in the ADC.  Huh
  • Sampling per InputResolution: 12bits, Period: 666ns = 500.0kSPS, Time: 2000ns

  • ADC1
    • Input1 Amp-Channel 3 , Offset 26mV, no Trigger
    • Input2 Amp-Channel 4 , Offset 30mV, Trigger -90mV/90mV
  • ADC2
    • Input1 Amp-Channel 2 , Offset 30mV, Trigger -95mV/95mV
    • Input2 Amp-Channel 3 , Offset 25mV, no Trigger
  • ADC3
    • Input1 Amp-Channel 1 , Offset 39mV, Trigger -95mV/95mV
    • Input2 Amp-Channel 2 , Offset -151mV, no Trigger


  • Thanks for your help!
Carlos Mourato

ST ID 1846


Attached Files Thumbnail(s)
           
Reply
#2
That is normal.

There is a slight DC component that causes the offset.

Not adjustment is needed, and why there is no option.
Kevin McCormick KB0UOI
Macomb, IL USA
Stations: 1539
Reply
#3
Tanks a lot lot Kevin for your reply. I understanding that is a sliht DC component. I was a bit worried that this offset would change the results of the system, but if Kevin says it's normal, I'll be calmer. Thanks again!
Best 73 Carlos CT4RK

STID 1846
Reply
#4
Hello,

When I started my station I noticed the same issue.
Finally I cleaned all PCB with Kontakt WL product and all DC components have disappeared.

Best regards

Daniel / ON4LDZ
Stations: 1393
Reply
#5
Oooo, that's interesting. Now what is "Kontakt WL"? A residue free, volatile, cleaner. Finds the safety data sheet, mostly isopropanol (propan-2-ol, isopropyl alcohol) with a dash of light petroleum (Naptha, lighter fluid). Have both of those lying about... Did you just clean a few selected areas or give the whole board, both sides, a good squirting with Kontackt WL?
Cheers
Dave.

Stations: 1627
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)